Задържаният за жестокото убийство в Кюстендил остава зад решетките

DenNews.bg
10.09.2019
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил наложи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража на 75-годишния Симеон Симеонов, арестуван за жестокото убийство на свой гост, извършено в областния град в нощта на 6-и срещу 7-и септември.
Припомняме, че 45-годишен мъж е убит след сбиване в дома на задържания, а причината за настъпване на смъртта е задушаване. Часове след ареста на главния заподозрян бе задържана и неговата 38-годишна съпруга, но след 24 часа тя бе освободена.
Днес съдия Йоланда Цекова прецени, че са налице и две от трите предпоставки за вземане на най-тежката мярка спрямо заподозрения. От събраните доказателства по досъдебното производство, макар и то да е на ранен етап, може да се направи обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към престъплението. Налице е и реална опасност той да извърши друго престъпление.
Предвиденото от закона наказание за убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин, е лишаване от свобода за срок от 15- 20 години; доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети