Златното момче Дани Александров: Инж. Чимев е моят избор за кмет, защото моят избор е Дупница, развиващата се с дела, а не само на думи

Избори 2019
01.09.2019
размер на текста:

Към всички мои приятели в Дупница,

Тази неделя, в моя роден град ще се изправим пред пореден избор. От тези, каквито прави всеки един от нас през целия си живот. Аз избрах спорта, избрах борбата, други избраха политиката, а трети частния бизнес. Но всяка една област е свързана с борбата - да победиш първо себе си и страховете си, да не спираш да се развиваш, въпреки умората и рисковете, да станеш по-добър, защото така даваш кураж на другия, така го предизвикаш и той да поиска и да стане по-добър и целеустремен.
Далеч съм от политиката, аз съм обикновен млад човек, който е избрал своя път в живота. Но всички ние имаме една отговорност, която остава през целия ни живот - да се борим за по-доброто, за родния ни град и за нашите семейства и приятели.
Когато излизам на тепиха, аз излизам с уважение и респект към съперниците, без значение дали извън него сме приятели или не. Защото знам, че той е положил усилия, трудил се е в тренировките и ще даде най-доброто от себе си. Така разбирам и изборите за кмет, които са също една борба.
В избора, който ни предстои в неделя, виждам два полюса, двете крайности.
От нас зависи как ще решим бъдещето на Дупница – дали ще бъде под знака плюс на положителното развитие или под знака минус на негативното говорене и критики. И точно, както минусът и плюсът са на двете противоположности, така на двете противоположности са двамата кандидати.


Избираме между инж. Методи Чимев, плюсът на управлението със спокоен тон и много работа и опонент с много негативно говорене и нула работа.
Всички ме познавате, че съм винаги положително настроен човек, който винаги е уважавал истинските хора, коректните и добронамерените, презирал съм и винаги ще презирам агресорите, хората на ниските страсти и надменност.
За последните години, моят роден град Дупница все по-смело променя облика си в положителна светлина, което се вижда от всички ни. Дупница става все по-приветлива, с удобна и модерна визия, нужна на всички ни - като започнем от спорта и стигнем до разнебитените улички, по които доскоро и каруците трудно се движеха.
Не е морално да си приписваш чужди успехи за свои, както прави г-н Дангов, защото всеки е дал нещо за този град, може би и той. Но защо ли му е да си приписва чуждата работа и постижения, ако има с какво сам да се похвали?

 

Питам се какво предпочитаме - делата или празнословието? Защото инж. Чимев е кандидатът, който предпочита да говори чрез свършеното и да премълчава излишното политиканстване. Дупница се превърна в символ на развитие, защото инж. Чимев е кандидатът, който върна имиджа на Дупница сред успелите общини и сред градовете с потенциал. Той приема критика, признава грешките си, учи се от тях.

 

Като млад човек, аз предпочитам да виждам как градът ни се развива с дела, а не само на думи, предпочитам да виждам спокойни хора, а не разделение и озлобление. В крайна сметка това е нашият град, нашето родно място и родна стряха, които са мили на всички ни.
Ако предпочитаме такта, тона на уважение и зачитане на другия-тези дефицитни понятия бяха върнати с лекота в местния живот от инж. Чимев. Аз не го приемам като представител на партия и никога няма да го приема като такъв. Не е важно от коя партия си, а е важно какъв си. Важно е да си човек, важно е да си отговорен и най-вече коректен и доблестен. Затова уважавам инж. Чимев и ще продължа да го уважавам и подкрепям като кмет, човек и приятел. Дупница има нужда от такъв човек да продължи да бъде начело на моя роден град - да го развива, да работи за него и да надгражда.

 

Приятели,
Аз заставам пред всички вас и казвам кой е моят избор. Той е ЧОВЕКЪТ инж. Методи Чимев. Апелът ми към всички е - излезте и вие в неделя и дайте гласа си, за да продължи европейското развитие на Дупница.

 

С обич и уважение към всички вас:

Даниел Александров,
европейски и световен медалист по борба

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети