Инж. Методи Чимев: Дупница не трябва да пада в черната дупка на доказано лоши управници от миналото!

Избори 2019
01.09.2019
размер на текста:

Уважаеми жители на община Дупница,


През цялата кампания запазихме добрия тон, заложихме на градивното говорене и отказахме да използваме нападки – какъвто е и нашият начин на управление – със спокоен тон и много работа; без излишно надговаряне, в името на добруването на гражданите, в името на просперитета и имиджа на Дупница и общината, но най-вече в името на това да запазим обществения живот от крайностите на политизирането, защото, приятели, ние всички ще живеем заедно и утре.
И утре, и в понеделник, и след месец, и след години ще бъдем съграждани, ще бъдем съседи. Ще бъдем семейство. Ще бъдем семейството на Дупница.

 

Скъпи дупничани,

 

вие виждате, че държа на думата си. Виждате това, което направихме до момента – инфраструктура, която ще се ползва години напред; социални услуги, които подкрепят възрастните, младежите, децата, нуждаещите се.

 

Виждате подкрепата за спорта – както за професионалните клубове, така и за възможността все повече деца да използват младежкия си устрем в градивни занимания със спорт. Благодаря им, защото все повече от тях стават нашите супер герои, прославящи името на Дупница.

 

Виждате подкрепата ни за културата и образованието. Виждате, че нашите усилия дадоха по-добри условия и по-спокойна среда за дейците на културата, които ние подкрепяме и насърчаваме. Виждате, че общината 8 г. е плътно до ръководствата на училищата, че детските ни градини имат все по-уютни и уредени бази.

 

Виждате, че Общинската болница е стабилизирана. Заменихме чувството на обреченост със стабилност и заложихме условията тази стабилност да се превърне скоро в развитие – по-добра апаратура и по-добри условия за медиците и пациентите.

 

Държа на думата си. А това, което залагам за следващите години, не са обещания, а реален план с конкретни стъпки, за които вече сме подготвени и които вече са в ход. Като стъпката за подобряване на ВиК мрежата и инфраструктурата в селата.

Приятели, ние виждаме, а те говорят. Ние работим, а те критикарстват.

 

Уважаеми жители на община Дупница,

 

Благодаря ви за подкрепата, която сте ми оказвали до момента.
Не само на изборите, а за всеки ваш ежедневен избор да останем заедно, да работим заедно, да живеем заедно с всичките си различия, но обединени от уважението и градивния диалог.

 

Винаги съм се водил от уважението към околните, включително към политическите опоненти. Винаги съм избирал мирния път и съм заставал срещу войнстващото налагане и ескалиране на напрежението.

 

Защото, приятели, аз съм избрал да служа на Дупница и дупничани и винаги отговорно съм работил за запазването на обществото от умишлено натягане на напрежение, от нахлуването на агресията, защото те могат само да рушат общото, да разрушат спокойната и нормална среда, които сме длъжни да запазим за младите и за утрешната Дупница.

 

Скъпи съграждани,

 

в последните дни сме свидетели на крайно настъпателна и агресивна атака не само срещу мен – като кандидат на политическа партия, не само срещу мен – като досегашен кмет, а на атака срещу демократичните устои, срещу цивилизования тон в политиката и срещу разбирателството и хармонията в обществото.

 

Приятели, ще направя всичко по силите си да запазим Дупница, каквато я обичаме – спокойна, печелеща и обединена от доброто и разбирателството; устремена към бъдещето, усмихната и мотивирана от все по-големи постижения и все повече постигнати цели.

 

Приятели, сега имам нужда от подкрепата ви, като никога до този момент. Защото, приятели, не трябва да позволим да направят Дупница разделена и озлобена, защото само такава Дупница могат да използват за личните им мераци за домогване до властта.

 

Дупница не трябва да пада, приятели! Не трябва да пада в черната дупка на доказано лоши управници от миналото.

 

Не трябва да пада точно сега, когато превърна хода напред в бяг.

 

Трябва да защитим Дупница, защото я обичаме и сме длъжни пред утрешния ден тя да бъде светла, надграждаща, уважителна, спокойна за тези, които идват след нас.
Аз съм тук, приятели, на първата линия на защитата на Дупница, която и каквато обичаме.

 

Призовавам ви да застанете до мен, за да спрем заедно невижданата от едни тъмни и страшни времена атака, целяща само руини и разделение на хората.

 

С уважение,
Инж. Методи Чимев

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети