Поредно клане в САЩ, четирима са убити при нападение с нож

DenNews.bg
09.08.2019
размер на текста:

Четирима души са убити, а двама са ранени при нападение с нож в Калифорния. Извършителят е арестуван, а към момента основната версия е грабеж, а не тероризъм.
"Знаем, че този човек е бил изпълнен с гняв и е наранил много хора", съобщи представител на полицията. До момента властите не са съобщили името на заподозрения, за когото се знае, че е на 33 години.
Той извършил нападенията в Гардън Гроув и съседния град Санта Ана, на около 55 км югоизточно от Лос Анжелис. Заподозреният бил въоръжен с два много големи ножа, тип мачете. Жертвите са двама души в апартамент, охранител и още един човек в ресторант. Първоначално полицията получила обаждане от двама души, които съобщили, че жилището им е обрано. Минути по-късно последвало друго обаждане за обир в пекарна в Гардън Гроув. От пекарната, заподозреният се върнал в жилищния комплекс, където се намира апартамента му и убил двама души. Малко след това нападателят отишъл на бензиностанция и се сбил с клиент, наливащ си гориво, като счупил носа му. Полицаите проследили колата на заподозрения до паркинг на универсален магазин в Санта Ана. Минути след като автомобилът му бил открит от служителите на реда, 33-годишният излязъл от магазина с много голям нож и пистолет, което отнел от охранител. Преди да бъде арестуван, полицаите получили сигнал, че заподозреният е убил и друг човек – служител на близък ресторант. Оказало се, че е извършил още два обира и ранил двама души, чието състояние е стабилно.

Атаката идва само дни, след като страната беше разтърсена от две масови стрелби -в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо при които загинаха общо 31 души.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети