Отложиха отложеното заседание по делото за конфискация срещу Галеви

DenNews.bg
06.08.2019
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил отново отложи датата на следващото заседание по делото за отнемане на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви. Вместо на 30 септември съдът ще заседава по делото, заведено от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, на 21 октомври.
Причина за отлагането е молба до Окръжен съд- Кюстендил на адвокат Ани Караджинова- Кьосева, особен представител на Радмила Дюлгерова- Христова. Адвокатът посочва, че от 26 септември до 3 октомври ще бъде извън страната. Съдът уважи молбата, която е подадена своевременно, като адвокат Кьосева е единственият особен представител на Радмила Христова.
Припомняме, че последното заседание по делото се проведе на 20 май. Тогава се оказа, че вещите лица не са готови с изготвянето на допълните задачи към счетоводно-икономическата експертиза и процеса бе отложен за септември.
Съдебният процес срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества е заведен от Антикорупционната комисия и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и се отнася за автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.
Двамата дупнишки бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети