Метрото във Виена остава на натуралните миризми, отхвърлиха ароматизаторите с гласуване

DenNews.bg
05.08.2019
размер на текста:

Атмосферата в метрото на Виена ще си остане с натуралните и обичайни миризми, след като гражданите отхвърлиха идеята на местните власти в част от композициите да бъдат поставени ароматизатори.
Както писахме, четири аромата – включително „енергизиращ“ грейпфрут и „отпускащ“ пъпеш, бяха тествани в мотрисите по две от линиите в австрийската столица през юни.
Компанията за обществен транспорт Wiener Linien обяви, че се отказва от идеята за аромати в метрото. Резултатите от проучването са показали, че 21 000 души от общо 37 000 пътници, участвали в онлайн анкетата, не са одобрили ароматизираните мотриси.
По време на тестовете ароматите са били пускани в композициите през вентилационната система. От четирите предложени аромата миксът от грейпфрут, зелен чай, лимон и сандалово дърво е бил най-популярният.
Общественият транспорт във Виена се използва от 2,6 милиона души дневно и е известен със своята ефикасност и достъпна цена. Почти половината от живеещите в австрийската столица пътуват с годишна карта за 365 евро, която беше въведена през 2012 година и им позволява да използват цялата градска транспортна мрежа.
Броят на хората, притежаващи подобна карта, надхвърля броя на регистрираните автомобили във Виена, твърдят властите. Миналата година компанията оператор на метрото забрани консумацията на храна в мотрисите, след като пътници се оплакаха от лошата миризма на кебап и дюнери, които се консумирали от някои от пътниците.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети