Нахален камион извади от строя пътнически влак между Левски и Троян

DenNews.bg
05.08.2019
размер на текста:

Локомотив на пътнически влак дерайлира между Левски и Троян заради неправилно преминаване на камион през жп прелез, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура".
Пострадал е шофьорът на камиона. За пътниците е осигурен превоз с автобуси.
Товареният камион е преминал през жп прелез при пусната бариера и задействана светлинна сигнализация. Затова е бил и ударен от пътнически влак, съобщават от НКЖИ.
Инцидентът е станал по линията между гарите Дойранци и Троян около 10 часа. Движението по линията Троян - Левски е прекъснато.
Това е поредно грубо нарушение при преминаване през жп прелез, заявяват от компанията.

Ръководствата на ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура" и "Холдинг БДЖ" ЕАД призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници.
Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети