3 млн. долара компенсация за американка, прекарала в затвора 35 г. невинна

DenNews.bg
30.08.2019
размер на текста:

 Жена от щата Невада получи 3 милиона долара компенсация за това, че е излежала 35 години в затвора за престъпление, което не е извършила, съобщава „Daily Mail”.
През 1980 г. 29-годишната тогава Кати Уудс е осъдена на 35 години лишаване от свобода заради убийството на 19-годишната студентка Мишел Митчел. Самото престъпление е извършено през 1976 г.
Липсата на престъпление от страна на Уудс е установена след изследване на веществените доказателства с помощта на съвременни технологии за анализ на ДНК, който не е съществувал през 1976 г. Истинският убиец се оказал сериен престъпник, Родни Холбаер, изнасилил и убил още пет жени. През 2018 г. е осъден на доживотен затвор. Адвокатът на Уудс заяви, че жената ще търси допълнителни компенсации от общинските власти на град Рено и от бившите сътрудници на правоохранителните органи. Уудс е направила самопризнания под натиск, докато е била на лечение в психиатрична болница в Луизиана през 1979 г.

По-рано през тази година невинен американец, лежал 45 г. в затвора бе компенсиран с 1,5 млн. долара, а друг получи 21 млн. долара за 39 г. в затвора за чуждо престъпление.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети