Полицията проверява за още жертви на обвинените за двойното убийство в София

DenNews.bg
30.08.2019
размер на текста:

Снимката е от Фейсбук

Полицията проверява дали няма още хора, които да са станали жертва на обвинените за двойното убийство на възрастно семейство от София, Георги Нанчев и Пламен Шляпашки. Останките на мъжа и жената бяха намерени в бидони във водоем край Негован.
Именно следа на бидон издал убийците. Така полиците стигат до магазина, от където са купени бидоните и чувалите и започват преглед на камерите.
"Буквално започнахме от нулата". Това стана ясно от думите на заместник-началникът на ГДНП Николай Хаджиев пред Нова тв.
По думите му няколко дни продължил огледът на местопрестъплението. Близо 70 души участвали в разплитането на убийството. Убийците били забелязани на няколко места при записи от камери. Дори са забелязани и до мястото, където изхвърлили останките. Видени са и до магазини за бидони и чували. Затова и полицията ги подозира.
Беше направен изключителен по обем анализ, заяви Хаджиев. Около 11 000 имотни сделки са проверени. Анализирани са и пенсиите на столичните пенсионери, кои не са си ги вземали, ако са заявени на поща. Убитата жена не си е взела пенсията от пощата, а мъжът я е получавал по банков път.
Николай Хаджиев коментира още, че двамата убийци се държали съвсем нормално в периода, в който полицията ги е наблюдавала.
На такова тежко, жестоко престъпление не сме ставали свидетели в последно време, изтъкна още той. Доста старателно убийците изчистили апартамента, но не толкова прецизно, защото разследващите намерили доказателства там.

Престъплението е извършено през деня, поясни още Хаджиев. Полицията анализира дали има и други жертви в годините на дамата убийци.

Кучето на жертвите не е убито, по данни на обвиняемите за тежкото престъпление. Изоставили го в района на околовръстното шосе.

Андрей Цветанов, следовател, коментира, че външният вид не издава убийците. В опита му всички убийци изпадат в стрес. Дори и рецидивистите.
Христо Монов, психолог, бе категоричен пред Нова, че убийците са социопати.
Над 85% от убийците социопати след като излязат от затвора извършват ново престъпление. Социопат се става, това са хора, които обикновено са имали трудно детство, обясни психологът. Монов препоръчва социопатите да остават до живот в затвора.

Пред bTV комисар Ангел Бандъков заяви, че следите от убийството били заличени много професионално. По думите му двамата мъже имат много силна връзка помежду си.
Той подчерта, че двете жертви били много стойностни хора.

Вчера, 29 август, на двамата бяха повдигнати обвинения. Преди това стана ясно, че те са направили пълни самопризнания за убийството и са посочили къде е бил скрит пистолета със заглушител, с който жертвите са убити с по един изстрел в главата.
В крайна сметка е доказано, че жестокото престъпление е извършено за пари. Убийците мислели, че жертвите държат в апартамента си парите от продажбата на жилище. Сделката била изповядана миналата година и получената от възрастните хора сума не бил малка, поясни зам.-шефът на полицията. Оказало се обаче, че парите не са в жилището, в което застреляните живеели. Затова арестуваните отмъкнали оттам само вещи на обща стойност 4000 – 5000 лева.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети