Мащабна операция срещу телефонни измамници тече в Левски, има арестувани

DenNews.bg
30.08.2019
размер на текста:

Полицейска акция с участието на жандармерията се провежда в град Левски срещу участници в схеми за телефонни измами. При акцията се претърсват 10 адреса, а вече има и арестувани, предаде Нова тв.
Операцията е срещу телефонните измамници, които живеят в квартал на богатите, но официално нямат доходи. Струпване на сили на реда има пред дома на познатия като Димитър Серафимов - Келеша, считан за един от тарторите на групи за измами.
Град Левски е един от трите града с концентрация на този вид престъпност. Подобна акция имаше и в Горна Оряховица.
По неофициална информация Келеша и баща му са арестувани. В къщата им са открити голяма сума пари, злато и златни пендари. Задържан е и мъж под прякор Майтапа, както и неговия брат, предаде ТrafficNews.
Преди три години Келеша бе арестуван в Пловдив заедно с братовчед си, след което беше осъден на близо две години затвор. Тогава бяха доказани 6 телефонни измами, а прокуратурата поиска конфискация на имуществото на ало бандата.
На 18 април при съвместна акция у нас и в Румъния беше разбита бандата на Борислав Димитров-Бобито, която е сред най-добре организираните групи на ало мафията. Тогава полиция и жандармерия нахлуха в ромските палати в Горна Оряховица. Тарторът и четирима негови съучастници бяха задържани в Румъния и по-късно предадени на българските власти и специализирания съд.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети