Ил. Илиев нападна дупничанин от Славия: Виячки е всичко друго, но не и футболист

DenNews.bg
03.08.2019
размер на текста:

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира случилото се след мача със Славия на стадион "Тича" (0:0) снощи и изявлението на президента на „белите“ Венцеслав Стефанов. Босът на столичния клуб заяви, че шеф на "моряците" е ударил техния играч от Дупница Емил Виячки в тунела, а относно упреците на Илиан Илиев, че тимът на Славия е играл грозно, каза, че Илиан е ял бял хляб на "Овча купел". Ето какво заяви по този повод Илиан Илиев пред "Петел":

"Венци Стефанов не е прав да защитава поведението на отбора си, след като през последните години непрекъснато повтаря, че ще играят футбол и ще налагат млади играчи, а срещу нас нито пуснаха млади играчи, нито играха футбол. Те предложиха ритане и блъскане, така че обвиненията на Венци Стефанов са напълно неадекватни. Още по-малко да защитава и толерира поведение, като това на този "футболист" Виячки. Да, с Венци Стефанов сме приятели. Той ме носи на ръце от стаята, след като ме оперираха в Гърция. Но това не означава, че трябва да си мълчим пред неправдата и това грозно поведение, което предложиха Славия. Вместо Венци Стефанов да се извини, той говори небивалици. Вчера Антон Велков беше на мача. После Венци ще каже, че нямало футболисти от Славия в националния отбор. Кой от техните да извикат, като играят така? Или да извикат Вълков да им свири следващия мач. Пак повтарям, Венци Стефанов трябваше да се извини на българската общественост. Да каже - бяхме дошли за точка, но начинът, по който постигнахме целта си не беше толкова красив. Относно това, което се случи в тунела след мача, Венци Стефанов каза, че техният "футболист" Виячки е бил ударен от някого. Виячки обаче е всичко друго, но не и футболист. Той може да ритне, да удари, да провокира или да наплюе някой, но футбол не може да играе. Защото футболът се играе с топка. Виячки твърди, че е бил ударен от някой, а на камерите се вижда, че никой не го е удрял. Срамно е това, което каза той на нашия административен директор Тодор Великов - че е на един шамар живот. Вместо в Славия да го накажат за подобно обидно отношение към 73-годишна легенда, както и неговите съотборници, които на излизане показваха средни пръсти на публиката ни и я провокираха, Венци Стефанов тръгва да защитава и толерира тази арогантност и наглост. Това е срамно и недопустимо. Иначе за мача, със сигурност можехме да потърсим и по-добре победата. Но, когато две минути се играе, а после две минути съперниците се търкалят и симулират, и се вдигат картони, така се получава", каза Илиан Илиев.

Ето и какво каза самият Виячки пред Sportal.bg:

"От Черно море бяха приели този мач като мач за шампионската титла. Такова нещо не бях виждал. Това са грозни неща. В тунела на стадиона във Варна имаше около 50 човека, които нямат никаква работа там. А варненската полиция стои безучастно и гледа. Имаше някакви деца, които ни се смееха и ни обиждаха. Един старец пък ми хвана фланелката и ме задърпа. Казвам му: "Човек, спри. Успокои се". Той обаче почервенял, ще му изскочи сърцето: "Ела, ела", дърпа ме да се бие с мен. След тунела отнякъде изскочи един от шефовете на Черно море, добре че го видях навреме. Директно се засили да ме удря в лицето. Ако беше някое от младите момчета, сигурно щеше да го свали на земята. Сложих си ръката и успях да отбия удара. Там бяха администраторът ни, Галин Иванов, Андреа Христов. После разни фенове имаше, не можахме да си тръгнем над един час от стадиона. Това нормално ли е?! Дано такива неща не се случват повече по българските стадиони. И не разбирам от Черно море защо така омаловажават труда на нашия вратар Гошо Георгиев. Как може да кажат, че сигурно роднините му са го избрали за играч на мача!? Това е грозно, недостойно".

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети