Поставят оперетата „Българи от старо време“ на дупнишка сцена

DenNews.bg
29.08.2019
размер на текста:

Публиката в Дупница ще може да види оперета „Българи от старо време“ на сцената на ОбДТ „Невена Коканова“ от 19 часа на 3 септември, вторник. Оперетата от Асен Карастоянов по едноименната повест на Любен Каравелов е с участието на солисти, актьори, оркестър, хор и балет на Музикално - драматичен театър "К. Кисимов".
Музиката е на Асен Карастоянов, либрето - Коста Райнов, постановъчна версия - Марио Николов, диригент - Васил Вълчев, сценография - Лидия Къркеланова, хореография - Борислав Ангелов.


Играна, желана и приемана с възторг във всяко време „Българи от старо време” остава знак за идентичност и е романтична алтернатива на днешното ни агресивно и объркано време, която дава на зрителите от всички поколения уникален шанс за преживяване. „Младите се разиграват, а старите се подмладяват” с вечната сила на смеха, самоиронията и любовта.
Една вълнуваща история за любовта, изпълнена с познати български образи и лица, която разказва за “препятствията” между двама влюбени, устремили се към венчилото. Комичните ситуации, великолепните музикални моменти и фолклорните танци по неповторим начин допълват забавния сюжет, който в нашето забързано ежедневие ни карат да се посмеем на родните ни нрави.
Проблематиката, която третира е вечно актуална. Разкриването на уникалната българска народопсихология, както и изградения паралел с нашето съвремие, карат зрителя да се забавлява, усмихвайки се дори и на собствените си виждания и идеи за света.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети