МВР първо стигнало до извършителите, а после до самоличността на убитите и захвърлени край Негован мъж и жена

DenNews.bg
29.08.2019
размер на текста:

Двама са задържани за убийството на мъжа и жената, чиито тела бяха намерени разчленени в района на водоем край село Негован.
Ясна е самоличността на убитите. Това са бившият треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му. Открити са и два пистолета, като с единия е стреляно по жертвите.
Задържаните са работници, които били наети да извършат ремонт в апартамента на жертвите.
Пистолетите със заглушители са иззети от работилница в Техническия университет. Задържаните имали трудови отношения по поддръжка на Техническия университет.
Задържаните, които са криминално проявени, са признали за престъплението, което е извършено в жилището на жертвите в квартал "Иван Вазов". След като жертвите са били застреляни в апартамента, телата им са били и разчленени, а след това заподозрените, на 40 и 39 години, са преминали през цяла София и са ги оставили край Негован. Върнали са се обратно в апартамента, където са се опитали да заличат следите си с белина и други препарати, но не са успели напълно. Докато са били следени през последните шест дни и заловени на обект в град близо до София, те са се връщали няколко пъти до мястото на престъплението и са се държали все едно нищо не се е случило. Престъплението е извършено заради пари и скъпи вещи.

 

При разследването на убийството първо стигнахме до извършителите, а по-късно разбрахме кои са жертвите, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
"Искам да благодаря на колегите за изключителната работа, последователност и търпение, което приложиха. Започнахме от нулата, бих казал, не знаехме кои са жертвите. Интересно е, че първо стигнахме до евентуалните извършители като информация и по-късно разбрахме кои са жертвите. Всичко това е вследствие на много аналитична работа, събиране на информация на терен, по оперативен път. Аз лично съм потресен от зверството, което виждам при извършването на това убийство и последващите действия по разчленяване на труповете. Всеки ще си зададе въпроса дали това могат да го извършат хора. Оптимист съм от това, което до момента има като събрани доказателства, чакаме експертизите да сме твърдо убедени, за да можем да дадем годен материал на прокуратурата, за да може тя да поддържа обвинението пред съда", допълни министър Младенов.

За да се стигне до извършителите са анализирани над 11 000 сделки с апартаменти, невзети пенсии от пощенски служби и банки, където не са попаднали на съвпадение. Претърсени са 11 адреса. От Института са били категорични, че жертвите не са роднини, а най-вероятно семейство. Полицията разполага и с данни за автомобила, с който са били превозени жертвите. Единият от задържаните е лежал в затвора за кражба на коли и незаконно притежание на оръжие. И двамата извършители са от София. Задържани са вчера по обяд.

Жертвите и убийците са се познавали повече от година, като заподозрените са извършвали ремонти в апартамента. Не можем да коментираме дали става въпрос за имотна мафия и желание за отнемане на апартамента. По-скоро става въпрос за голямо количество пари и ценности, добавиха от МВР.

Дъщерята на убитото семейството, която живее в чужбина, но не поддържала добри отношения с тях, се свързала с обща приятелка, защото загубила връзка с родителите си. Така общата позната подала сигнал в полицията.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети