Планирате работа в Германия: 3 неща, които ще трябва да направите, за да се впишете в общността

DenNews.bg
28.08.2019
размер на текста:

Германия е една от европейските страни, която се слави с предложенията си за работа в различни области. Търсенето на работа в Германия, както за специалисти, така и за не толкова високо квалифицирани кадри, е една от водещите причини страната да попада в топ държавите с висок процент на имигранти. В това число влизат и мнозина българи, напуснали родината си, в търсене на по-добри условия на труд и заплащане. В Германия има някои неписани правила, които всеки новодошъл би било добре да научи и спазва, за да се впише в общността. Ако сте от тези, които планират работа в Германия, следващите редове ще ви бъдат наистина от полза.
Бъдете точни!
Сигурно ви е ясно, че за немците точността е ключово важно качество. В случай че планирате работа в Германия, бъдете винаги навреме за работа или среща. Местните гледат с лошо око на закъсненията, без значение дали става въпрос за работа, час при лекаря, или каквото още се сетите. Препоръчително е да сте там дори 5-10 минути по рано, но не повече, защото и прекалено ранното ви пристигане може да се тълкува лошо. Затова - бъдете точни!
Учете немски!
Знанията на който и да е чужд език безспорно са богатство. В случай че заминавате за работа в Германия, ученето на немски ще ви е наистина важно. Имайте предвид, че сте в чужда държава и е нужно, да не кажем задължително, да говорите официалния за страната език. Усвояването на немски език, освен за работа в Германия, е още един плюс за вас, тъй като социалните ви контакти ще са много по-лесни.
Бъдете учтиви!
Наред с точността, вежливото отношение към отсрещния далеч не е по малко важно за германците. Не пестете от поздрави и учтиви обръщения на улицата, в супермаркета или при посещението ви на обществени институции. Преди това обаче владеенето поне на разговорните изрази в немския език ще ви е необходимо. Поздравите и учтивостта са сред качествата, които се ценят от местните, затова, когато комуникирате с някого, в случай че искате да ви приемат добре, бъдете учтиви!

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети