Марек-Дигеста влезе в първите 25 на Европа в тениса на маса

DenNews.bg
28.08.2019
размер на текста:

Достойно представяне записаха състезателите по тенис на маса от Дупница на Европейското първенство за мини кадети до 12 години, което се проведе в Страсбург, Франция. В надпреварата взеха участие общо над 400 деца от 34 държави.
Представителят на Марек-Дигеста Стефан Димитров успя да премине успешно през 4 квалификационни групи, за да намери място в основната схема на турнира, сред най-добрите 32 момчета в Европа. В крайното класиране завърши на 24-о място.
Неговият съотборник Йоан Величков премина през две квалификационни групи, но след оспорвани мачове отпадна в 3-и кръг. Той продължи участието си в утешителния турнир, където записа нови 4 победи.

"Това бе дебютното излизане на международната сцена за шампионите на България. Изправиха се срещу много по-опитни от тях съперници от страни като Русия, Франция, Румъния, но въпреки това се представиха отлично. Видяхме къде са слабостите ни и ще продължим да работим още по-усърдно. Вървим в правилната посока и вярваме, че най-големите успехи тепърва предстоят за тези деца!", сподели треньорът в клуба Емилия Ганчева, която бе заедно с момчетата в Страсбург.

"С невероятните си успехи в България и спечелването на всички възможни златни медали в тяхната възраст, напълно заслужиха участието си в това Европейско първенство. Горд съм с представянето на нашите момчета! Това бе много добър натрупан опит за тях. Сигурни сме, че ще бъдат още по-амбицирани и мотивирани за напред", пък коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети