Българин е убит при сбиване на остров Родос

DenNews.bg
28.08.2019
размер на текста:

Български гражданин на 37 години е убит в сбиване с четирима мъже на остров Родос, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, цитиран от "Фокус".
Жертвата и неговият 38-годишен полски приятел първоначално са били нападнати от 53-годишен грък и украински гражданин на 52 години. След като веднъж били разтървани, нападателите се завърнали с бухалки, като украинецът е нанесъл смъртоносен удар на българина. Полицията заяви, че спорът е възникнал поради незначителен проблем. По информация на свидетели компанията се събрала традиционно на вечерен запой. В един момент обаче бирите свършили. Украинецът започнал да чука на вратата на магазина и се опитвал да нахлуе вътре. Българинът се опитал да му попречи да счупи вратата.
Намесили се и другите и между четиримата мъже възникнала ожесточена схватка. Полякът също бил наръган няколко пъти, но не тежко и успял да избяга и да се скрие. Гъркът тръгнал да го гони, но бил хванат от патрулиращите в района полицаи. Открити и конфискувани са две импровизирани бухалки, както и сгъваем джобен нож, притежаван и използван от украинеца.
Убитият българин се заселил на острова преди 10 г., посочва в. „Труд“.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети