Ограничават движението заради честванията на Шипка

DenNews.bg
23.08.2019
размер на текста:

Утре, 24 август, от 8 до 20 часа, ще има ограничения на движението във връзка с честванията на 142-та годишнина от Шипченската епопея. Ограничението важи за транзитно преминаващите превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка - Казанлък.
Транзитният трафик ще се пренасочва към Проход на Републиката. За пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас. За пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.
Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по следния маршрут Габрово - Трявна - с. Белица - с. Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж".

През прохода "Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Напомняме, че всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети