Прокуратурата намери обвиняем за единия от горските пожари край Реброво

DenNews.bg
23.08.2019
размер на текста:

 Районна прокуратура – Своге привлече обвиняем за палеж на иглолистна гора в с. Реброво.
Под ръководството на прокуратурата се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 331, ал. 1, вр. чл. 330, ал. 1 от от Наказателния кодекс.
Около 13:40 ч. на 20.08.2019 г., в с. Реброво, община Своге, махала „Ямата“, било запалено имущество със значителна стойност – тревни площи и иглолистна гора, собственост на Държавно горско стопанство – Своге.
Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието. Засегнатият имот е с площ 40 декара и обем от 720 куб. м. дърва – бор.
В хода на разследването е бил установен извършителят на престъпното деяние – С.К. Същият е бил задържан, като му е било повдигнато обвинение за непредумишлен палеж.


Продължава разследване и по друго досъдебно производство, водено от Районна прокуратура – Своге, относно запалени на 18.08.2019 г. необработваеми тревни площи и храсна растителност в махала „Голяма поляна“ в с. Реброво. Имуществото също е собственост на ДГС – Своге. Към настоящия момент по това дело няма привлечени в качеството на обвиняеми лица.
Припомняме, че вторият пожар край Реброво избухна във вторник, след като в събота голям пожар горя в труднодостъпна местност край селото, а в неделя огънят унищожи две вили.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети