18-годишна от Яхиново с обвинение за смъртта на 40-дневното си бебе

DenNews.bg
20.08.2019
размер на текста:

Прокуратурата повдигна обвинение на 18-годишна жена от дупнишкото село Яхиново за смъртта на 40-дневното й бебе. Трагичният инцидент е станал в благоевградското село Падеш, където жената от Яхиново живее в момента.
В обособена стая за живеене в бивш стопански двор в с. Падеш, майката Г.С. не е полагала достатъчно грижи за малолетното си дете, като по непредпазливост е причинила смъртта му, съобщиха от полицията в Благоевград.
40-дневното бебе бе открито мъртво в неделя сутринта. Назначената аутопсия е установила, че причина за смъртта му е задушаване. Момченцето било първа рожба на 18-годишната, родено е на 9 юли.
18-годишната жена е живяла на семейни начала с мъж, който не е баща на детето, но в момента е в затвора. Г.С. и майка й живели в постройка в селскостопанския двор на селото в изключителна мръсотия и мизерия. Двете жени пасели крави в Падеш. В събота до късно вечерта били на кукерския събор в селото. Прибрали се към 3.00 часа и майката накърмила бебето, след което го оставила да спи. Към 9.00 часа, когато се събудила, намерила детето си мъртво. Предполага се че бебето се е задушило от възглавница. Другата версия на разследващите е, че детето е било оставено по очи и поради невъзможност да се обърне самичко се е задушило.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети