ЦИК ще назначи Общинската избирателна комисия в Бобов дол, партиите не се разбраха

DenNews.bg
20.08.2019
размер на текста:

Централната избирателна комисия трябва да определи служебно състава на Общинската избирателна комисия за предстоящия местен вот в Бобов дол, след като представителите на партиите не успяха да се разберат нито за разпределението на местата, нито за състава на ОИК.
Донякъде очаквано драмата по време на консултациите дойде от представителите на коалиция Обединени патриоти, които вече не са никак обединени нито на национално ниво, нито по места.
Заради вътрешните борби за надмощие представителите на ВМРО, Атака и НФСБ в Бобов дол излязоха с претенции, несъвместими със законна, а името всяка от партиите да получи свой представител в ОИК, при положение, че коалицията има право на само двама членове.
Представителите на ГЕРБ и БСП, които пък имат право на по четирима представители в 13-членната Общинска избирателна комисия, не успяха да постигнат съгласие за разпределението на ръководните постове, като и от двете партии настояваха председателят да бъде техен човек. Припомняме, че ръководството на ОИК има председател, двама заместник-председател и секретар, като председателят, заместниците му и секретарят не може да бъдат от една и съща партия и коалиция.
Заради провала на партийните консултации сега ОИК трябва да бъде назначена служебно от ЦИК най-късно до 6 септември.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети