Шест бомби са взривени в Бангкок от сутринта, докато в града тече световна среща за сигурност

DenNews.bg
02.08.2019
размер на текста:

Четирима души са ранени при взрив на шест бомби, заложени край три обекта в Банкок, докато столицата на Тайланд е домакин на среща за сигурност в Югоизточна Азия с участието на висши дипломати от САЩ, Китай и други световни сили, съобщава "Ройтерс".
Първите малки експлозии са чути в сутрешните пикови часове, малко преди 9 часа в близо до централен Банкок. Трети взрив е избухнал малко след това в правителствен комплекс, в който се намират няколко министерства в северната част на града.
Трима от ранените са жени, чистещи улица, когато избухва бомба.
Четвъртият ранен е близо до 77-етажната сграда King Power Mahanakhon, една от най-високите в града. Полковникът от полицията Камторн Уйчароен коментира, че са избухнали общо 6 бомби. Една е намерена, преди да се взриви.
"Осъждам тези, които причиняват това, което разрушава мира и вреди на имиджа на страната. Възложих на длъжностните лица да се погрижат незабавно за обществената безопасност и за засегнатите", заяви министър-председателят на Тайланд Прают Чан-оча.
Бангкок е домакин на регионална среща по въпросите на сигурността на външните министри от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и техните колеги от световни сили, включително САЩ, Китай и Русия.
Нито един от взривовете не е близо до мястото на срещата.
Вчера полицията на Тайланд заяви, че са открити две фалшиви бомби близо до мястото на срещата на външните министри. Не е ясно дали срещата е била целта. Полицията съобщи, че двама мъже са арестувани във връзка с фалшивите бомби.

Външният министър на Китай Ван И и американският държавен секретар Майк Помпео присъстват на форума заедно с други регионални и глобални представители.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети