Обвиниха баща и син за убийството на съсед

DenNews.bg
19.08.2019
размер на текста:

Баща и син са обвинени за убийството на свой съсед в търговищкото село Давидово. От прокуратурата съобщават, че престъплението е било изключително добре замаскирано, за да изглежда като нещастен случай.
Проведеното разследване установило, че 54-годишният мъж е бил убит на 20 юли, след като бил хвърлен жив в петметровия кладенец в имота си.
Трупът на мъжа е бил намерен три дни по-късно след сигнал за изчезването му.
Обвиняемите са на 74 и 42 години. Синът е криминално проявен - извършвал е кражби и посегателства върху личността. Двамата са били задържани на 16 август за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянен арест.
Убийството е било извършено през деня. Тримата били в дългогодишни междусъседски конфликти, повечето от които били провокирани от убития - също криминално проявен. В деня на убийството обаче между тях не е имало скандал.
"Бащата и синът не са планирали убийството на самотно живеещия мъж. Решението им е инцидентно, възползвали са се от тежкото алкохолно опиянение на съседа си", посочват от прокуратурата.
Няма свидетели на престъплението. Двамата задържани съдействат на разследващите. По-възрастният вече е направил самопризнания.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети