Мартин Трифонов остава зад решетките с постоянна мярка задържане под стража

DenNews.bg
19.08.2019
размер на текста:

Мартин Трифонов остава зад решетките с постоянна мярка задържане под стража, реши Окръжени съд-Сливен.
21-годишният Трифонов е обвинен в убийство и изнасилване на седемгодишната Кристин от сливенското село Сотиря.
Заседанието се състоя при закрити врата в областната болница в Сливен, където обвиняемият се намира под охрана от момента на залавянето му на 16 август. Неговото състояние не е позволило да бъде транспортиран до съда. Служебният адвокат на Трифонов няма да обжалва мярката.
В болницата в събота на Трифонов бяха повдигнати три обвинения за убийство на малолетно дете по особено жесток начин, за изнасилване и за блудство. Най-тежкото наказание за убийство е доживотен затвор без право на замяна, може да бъде доживотен затвор или 30 години затвор. Наказанието за изнасилване е от 15 до 20 години, за блудство - от 10 до 20 години.
Задържаният е направил пълни самопризнания, той осъзнава какво е направил. Обвинението е събрало доказателства, които са достатъчни да обосноват авторството на престъплението. При изследвания на биологичните материали на местопроизшествието е изолиран ДНК-профил на Мартин Трифонов.
В Сливен днес е Ден на траур. В 17 часа пред сградата на общината ще има бдение, организирано в социалните мрежи, в памет на детето. Хората ще настояват за справедлива присъда. Кметът на Сливен Стефан Радев в съболезнователно писмо също настоява извършителят да понесе най-суровото наказание, предвидено от закона за извършеното зверско престъпление.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети