Ден на траур в община Сливен за 7-годишната Криси

DenNews.bg
19.08.2019
размер на текста:

Ден на траур в памет на 7-годишната Кристин Георгиева, жестоко изнасилена и убита в село Сотиря, е обявен днес в община Сливен.
От 17.00 часа пред сградата на общината ще се проведе гражданско бдение. То се организира в социалните мрежи и е в знак на съпричастност към семейството на убитото дете, а искането е извършителят на престъплението да понесе най-тежкото наказание.

Днес предстои съдът да вземе мярка за неотклонение на обвинения в убийството на детето. Вчера стана ясно, че 21-годишният Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания пред адвокат, а ДНК проба категорично потвърждава, че той е изнасилил и убил детето. Предстои да стане ясно, дали заседанието за гледане на мярката за неотклонение ще бъде в съда или ще има изнесено заседание на съдебния състав в болницата.
7-годишната Кристин беше изнасилена и пребита до смърт в сливенското село Стоиря. Тя бе открита около 14 часа в четвъртък в много тежко състояние, захвърлена в края на селото, и по-късно почина в болница от раните си.
Трифонов бе прострелян в крака при задържането, след почти 24 часово преследване в планината край селото и в момента е настанен за лечение в областната болница.
На Мартин Трифонов са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за убийство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети