Пуснаха десетки кучета по следите на заподозрения за убийството на 7-годишната Криси

DenNews.bg
16.08.2019
размер на текста:

От МВР апелират хората, които имат информация за Мартин Стоянов Трифонов да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Полицията пусна десетки кучета по петите на 21-годишния Мартин Трифонов, единствен заподозрян за жестокото изнасилване и убийство на 7-годишната Криси от сливенското село Сотиря.

Причината за активното използване на четириногите в издирвателната операция е, че Трифонов имал панически страх от кучета, обясниха разследващи. Според тях заподозреният е неподготвен, няма храна и пари. Засега няма данни той да е преминал вилната зона и да се е отправил към Балкана, където по-трудно ще бъде издирен. По-рано от полицията съобщиха, че ще внимават с информацията, която подават, тъй като има вероятност Сотиров да има достъп до интернет, макар че още вчера е изтрил профила си във Фейсбук.

От Областната дирекция на МВР в Сливен се заканиха, че бившият затворник ще бъде заловен в рамките на деня.

В горите край Сотиря и Сливен тече мащабна издирвателна операция, като към полицаите от охранителна и гранична полиция, горските, пожарникарите и следовите кучета се присъединиха и военни.

От полицията съобщиха, че Трифонов е лежал в затвора през 2017 г. за блудство с 16-годишно момиче. Срещу него са подавани единствено сигнали за кражби. Работел като наемник в частни обекти, но оттам изчезвали вещи и работодателите се обаждали в полицията.

Местните твърдят, че 21-годишният и преди е заплашвал с побой и ножове малчугани в селото. Той е от бедно семейство, няма постоянна работа, няма средно образование и приятели, съобщи главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, който е на мястото в сливенското село. Трифонов бил още саможив и асоциален, но няма данни да е имал нужда от психиатрично лечение. Израснал е в мизерия, баща му е починал, има само майка.

Трифонов е забелязал момиченцето пред магазин в центъра на селото, когато влязло да си купи сладолед. Той е пиел ракия и е бил пиян по време на престъплението, подозират от полицията. Бързо е тръгнал след като е нападнал детето, като го е оставил в безпомощно състояние. Лекарите не са успели да го спасят.
Малката Криси е живеела с баба си и дядо си, а майката е работела по морето. Тя вече се е прибрала в Сотиря. Всички в селото са в шок от ужасната трагедия.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети