„Балканфарма Дупница“: Не предаваме на „Феникс“ опасни отпадъци

DenNews.bg
15.08.2019
размер на текста:

От фармацевтичната копания „Актавис“ разпространиха официално съобщение, че заводът „Балканфарма Дупница“ не предава на фирмата за вторични суровини „Феникс Дупница“ отпадъци, които съдържат лекарства или фармацевтични продукти за производството.
Изявлението от „Актавис“ е връзка с възникналия пожар под моста на магистрала „Струма“ и наличието на огромни количества празни блистери от лекарства сред отпадъците, съхранявани в депото на „Феникс Дупница“, както и подредени до основите на магистралата.
За лекарствените опаковки Илиев обясни, че те са от „Балканфарма“ и са били на мястото преди строежа на автомагистралата. По думи на Илиев РИОСВ е взела решението те да се депонират на мястото.
„В рамките на действащ договор, за своя сметка, „Балканфарма Дупница“ събира и предава, а „Феникс“ ООД транспортира до своя площадката образувани от производствената си дейност отпадъци. Изцяло задължение на „Феникс“ ООД Дупница са дейностите по транспорт, приемане, предварително третиране, съхранение и последващо рециклиране на отпадъците.
Балканфарма Дупница не предава на „ Феникс“ ООД Дупница за последващо третиране отпадъци, които съдържат лекарства или фармацевтични продукти за производството“, гласи позицията на фармацевтичната компания.

Днес пък от „Феникс Дупница“ вече организират събирането и транспортирането на изгорелите при пожара отпадъци до депо в Костинброд.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети