Благотворителната изложба за паметник на Невена Коканова в родна Дупница събра над 1000 лв.

DenNews.bg
15.08.2019
размер на текста:

Над 1000 лв. са събрани за инициативата за изграждане на паметник на обичаната актриса Невена Коканова в родната й Дупница по време на благотворителната изложба, която бе открита в Дома на техниката вчера вечерта.
Закупени са три картини, средства са постъпили и от продажбата на картички и чрез дарения в кутия, обясни организаторът Николай Табаков.
13-те портрета на актрисата, изрисувани и дарени за инициативата от 13 художници от страната, може да видите до 18 часа днес в Дома на техниката.
Както писахме, при откриването на изложбата в столичната галерия на Табаков бяха събрани 980 лв. от продажбата на три картини и картички.
Утре закупените картини ще отпътуват за новите си собственици, включително за чужбина. По време на изложбата в София едната картина бе закупена от англичанин, а една от продадените в Дупница картини ще замине за Брюксел. Два от портретите на актрисата остават в Дупница.


Останалите седем картини се връщат в галерията на Табаков „Лампион“ на улица „Кракра“ 2А в столицата.
Временно инициативите за набиране на средства ще бъдат прекратени. „Спираме с акциите до местните избори, за да не бъде политизирана инициативата. След това ще продължим. Аз съм оптимист, че малко по малко средствата ще бъдат събрани“, коментира общественикът Николай Табаков.
Всъщност и неговото намерение е точно такова- в инициативата да се включат колкото се може повече хора с малки дарения.
След вчерашната изложба събраните вече средства за паметник на Невена Коканова в Дупница вече са над 4000 лв.

 

Може да се включите в инициативата с дарение на:

АЛИАНЦ БАНК
iban - BG52BUIN95611100627436
swift - BUINBGSF
Сдружение "Паметник на Невена Коканова в Дупница"

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети