Най-после фериботи тръгват към блокираните на гръцки остров туристи

DenNews.bg
14.08.2019
размер на текста:

По последна информация фериботът "Андрос Джет" тръгва от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки около 12 часа на обяд. Това съобщиха от Министерството на външните работи.
Очаква се фериботът да пристигне на пристанище Самотраки в 22,00 ч. тази вечер. Ще натовари пътници и леки автомобили веднага и ще отплава към Александруполис.
От МВнР уточняват, че ако условията позволяват, фериботът ще направи следващо пътуване до Самотраки веднага. Корабът обаче не може да превозва камиони.
Малко по-късно от министерството поясниха, че ще бъдат изпратени още два кораба.
Единият кораб "Зефирос" ще бъде само за пасажери, а другият "Анакс", само за автомобили.
В четвъртък се очаква той да направи още няколко маршрута, за да се облекчи ситуацията на остров Самотраки.

От министерството обясняват, че поради нарушените връзки, островът изпитва остра нужда от почти всякакви продоволствия. Затова друг ферибот "Анакс" започва да превозва камиони с продоволствия от пристанището в Александруполис.

Туристите са блокирани на острова от 8 август заради повреда на единствения ферибот, който обслужва острова. След това на Самотраки горяха и няколко пожара. Ситуацията обаче е овладяна.
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети