Огнеборци от София и Благоевград помагат за гасенето на пожара във Феникс-Дупница

DenNews.bg
13.08.2019
размер на текста:

Пожарникари от София и Благоевград се присъединиха към четирите екипа на дупнишката пожарна в борбата с огъня, обхванал депото за вторични суровини на „Феникс-Дупница“, разположено на изхода на града в посока Благоевград. Огънят гори точно под моста на магистрала „Струма“, заради което има риск за колоните и целостта на съоръжението. Силно задимяване с черен и гъст дим има на изхода на Дупница и близките села, като най-засегнато е село Джерман.
На място има екип на Гражданска защита и експерти от РИСОВ-Перник.


По първоначални данни замерванията на въздуха не показват завишени показатели на опасни емисии, но задимяването е изключително тежко и неприятно.
Хората в крайните квартали на Дупница, в Джерман и другите близки села трябва да затворят прозорците и вратите на помещенията и да ги уплътнят с мокри кърпи.
На мястото на пожара дойде и главен комисар Николай Николов.
Припомняме, че магистрала „Струма“ е затворена в двете посоки от пътен възел "Дупница" до пътен възел "Бобошево" поради намалената видимост от пожара.
Трафикът се осъществява по обходен маршрут: път I-1 Дупница - Бобошево.

Движението по Е-79 е натоварено, като в района на Джерман е станала катастрофа между лека кола и джип. Най-вероятната причина е задимяването и натоварения трафик.

Припомняме, че огромен пожар горя на депото за вторични суровини на "Феникс Дупница" през 2010 г. Фирмата се занимава с изкупуване и преработка на вторични суровини, като на депото до магистралата се съхраняват тонове хартия, стъкло, платсмаса, производствени отпадъци и др. 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети