Втори голям пожар лумна в Дупница! Гори депото за отпадъци на Феникс, магистрала „Струма“ е затворена

DenNews.bg
13.08.2019
размер на текста:

Втори голям пожар лумна в Дупница преди час. Гори депото за вторични суровини на „Феникс Дупница“, разположено на изхода на града в посока Благоевград.

Магистрала „Струма“ е затворена заради силното задимяване и близостта на огъня-огнището е буквално под моста. Полицейски екипи са разположени по трасето на магистралата и регулират движението.От Агенция Пътна инфраструктура уточниха, че временно се ограничава движението в двете посоки по АМ "Струма" от пътен възел "Дупница" до пътен възел "Бобошево" поради намалената видимост от пожара.

Трафикът се осъществява по обходен маршрут: път I-1 Дупница - Бобошево.
Черен дим се носи към Джерман.
В потушаването на огъня са ангажирани 4 пожарни екипа, докато други пет все още гасят пожара на Кършия. Срещу огъня във "Феникс Дупница" е изпратена и цялата налична техника на ВиК. В гасенето участват и доброволци. На място са кметът Методи Чимев и заместника му Крум Милев.
На място са вече екипи на Гражданска защита и експерти от Регионалната инспекция по околна среда-Перник, които ще извършат замервания на въздуха за опасни емисии. В депото са складирани тонове пластмаси, хартии, производствени отпадъци и др. Именно това води риск за замърсяване на въздуха.
Добрата новина е, че към момента пожарът на Кършия, избухнал към 15 часа днес, е овладян и задимяването от него е значително по-слабо.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети