Карагьол захранва с вода Дупница от днес, за да избегнем режим обаче трябва и да пестим

DenNews.bg
13.08.2019
размер на текста:

ВиК-Дупница пусна водохващането от високопланинския язовир Карагьол от днес. Причината е, че дебитът на река Бистрица е значително намалял, а резервоарите на града са пълни под половината. ВиК предприема мярката, за да не се наложи режим на водата в августовските жеги. За да избегнем режима обаче и ние, гражданите, трябва да положим усилия, като намалим разхода на питейна вода.

 

Днес управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев се срещна с кметовете и кметските наместници на селата от общината заради проблемите с водоподаването, от които най-засегнати са Самораново и Джерман. Разговорите се проведоха при кмета Методи Чимев и продължиха повече от 2 часа. Освен набелязване на мерки за справяне с безводието, кметовете и Илиев се разбраха да подобрят комуникацията помежду си.
"Конкретно за Самораново и Джерман поисках в рамките на два дни да се реши проблемът. Ще се следят и контролират резервоарите. Кметовете и наместниците трябва да подават своевременно сигнали към ВиК за аварии и проблеми, а след това и да следят за отстраняването им. Всеки един от кметовете обясни каква е ситуацията с водоподаването в населеното място, за което отговаря и кои са мерките, които трябва да се предприемат. За всяко село настоях да не се допуска безводие за дни, а да се работи в рамките на часове. При всеки проблем кметът на съответното село трябва да бъде информиран за действията, които се предприемат за възстановяване на водоподаването, за да информира жителите", обясни кметът Методи Чимев.

На срещата присъства и техническият ръководител "Селски район" във ВиК Атанас Бельов.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети