Дупнишкият съд взе книжките на петима, заловени да шофират след употреба на алкохол

DenNews.bg
13.08.2019
размер на текста:

Петима водачи, заловени да шофират пияни по пътищата в региона за периода 26 юли-4 август, ще понесат наказанията си, след като Районен съд-Дупница одобри сключените между прокуратурата и подсъдимите споразумения. Наложените на провинилите се шофьори присъди са условни.
Подсъдимият А. К. се призна за виновен, че на 31 юли по ул. „Никола Малашевски“ в Дупница е управлявал лек автомобил с 2,55 промила алкохол. Неговата присъда е от 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Освен това съдът му наложи забрана да шофира за срок от 6 месеца.
Р.Г. се призна за виновен, че на 27 юли в с. Самораново е шофирал с 1,66 промила алкохол. Неговата присъда е 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок и също остава без книжка за срок от 6 месеца.
А. В. се признава за виновен, че на 27 юли на пътен възел на автомагистрала „Струма“ е шофирал с 2.35 промила алкохол за което получи присъда от 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок. А. В. е лишен от право да управлява МПС за срок от 8 месеца.
За шофиране с концентрация на алкохол в кръвта от 2,52 промила, М. С. се призна за виновен пред Районен съд- Дупница и получи присъда от 10 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Нарушението е извършено на 26 юли в района на Бобошево. М.С. остава без книжка за срок от една година.
С. Й. се призна за виновен, че на 4 август в с. Сапарево е управлявал лек автомобил с 1,90 промила. Наложената му присъда е 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 500 лв. Освен това той няма да има право да шофира за срок от 6 месеца.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети