САЩ въвежда ново правило за даване на визи: Отказ за бедните в родината си

DenNews.bg
13.08.2019
размер на текста:

Администрацията на президента Доналд Тръмп въведе ново правило за проверка на кандидатстващите за постоянни или временни визи за престой в САЩ-ще бъде проучвано финансовото състояние и доходите на кандидатите.
Правилото влиза в сила от 15 октомври и означава, че хората, които са кандидатствали или получавали социални помощи, купони за храна, обществено жилище и друг вид социална помощ в родината си няма да получават достъп до САЩ.
В решението, публикувано във Федералния регистър, се казва, че кандидатите трябва да бъдат "финансово независими" и "да не зависят от публичните ресурси", а от "собствените си възможности". По-рано вчера изпълняващият длъжността ръководител на Службата за гражданство и имиграция на САЩ Кен Кучинели заяви пред телевизия Fox News, че "финансовата независимост" е "стара американска ценност".
Според администрацията новото правило ще има дългосрочна полза със защитата на данъкоплатците, като гарантира, че хората, които имигрират в САЩ, няма да се превърнат в обществена тежест.
Тази основна промяна е част от усилията на президента Тръмп да ограничи както легалната, така и нелегалната имиграция, въпрос, който той обяви за водещ в своето президентство.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети