Заради българчетата изнасилвачи предлагат законова промяна в Германия

DenNews.bg
09.07.2019
размер на текста:

Шефът на Синдиката на германските полицаи Райнер Вент призова възрастта за носене на наказателна отговорност да бъде намалена на 12 години след последния случай на групово изнасилване, което шокира Германия. Както стана известно, заподозрени за изнасилването на 18-годишно момиче в западния град Мюлхайм са три 14-годишни и две 12-годишни момчета-всички те българи.
Както вече писахме, едно от момчетата е арестувано, защото вече е участвало в две сескуални посегателства.
Асоциацията на германските съдии обаче се изказа против намаляването до 12 години на възрастта за носене на наказателна отговорност.
По принцип детското правосъдие се е доказало, заяви председателят на асоциацията Йенс Гниза.
"То доведе до значителен спад на детската престъпност благодарение на заложената в него мисия да превъзпитава", каза той.
Затова според него няма нужда възрастта за носене на наказателна отговорност да бъде намалявана от 14 на 12 години.
Освен това Гниза подчерта, че държавата има възможност да се намесва при подобни случаи чрез службите за закрила на децата и младежите и чрез семейните съдилища.

Германската асоциация за закрила на детето също се противопостави на подобна мярка. Вместо това трябва да реагира службата за закрила на децата и младежите и да проучи какви са причините за поведението на детето в отделните случаи, заяви заместник-директорът на асоциацията Мартина Хуксол-фон Ан. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети