Общините уеднаквяват образците на заявленията за 16-те най-масови административни услуги

DenNews.bg
04.07.2019
размер на текста:

Правителството задължи всички общински администрации да използват стандартизирани образци на заявленията за 16-те най-масови общински административни услуги. Промяната е вписана в Постановление за допълнение на Наредбата за административното обслужване.
По този начин се облекчават гражданите и бизнеса, намалява се административната тежест чрез отпадане на ненужни документи и се спестява време при получаването на резултата от извършената услуга.
Селекцията на най-често предоставяните услуги от общините е извършена в партньорство с Националното сдружение на общините, а стандартизираните документи ще бъдат вписани в Регистъра на услугите към Административния регистър.
Приетото Постановление е в изпълнение на Програмата за управление на правителството за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и създаване на по-добри условия за икономическа и инвестиционна дейност. Това е втората стъпка за стандартизация на административните услуги, след постигнатото през 2018 г. уеднаквяване на услугите, които се предоставят от областните администрации.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети