Председателят на Антикорупционната комисия подаде оставка

DenNews.bg
31.07.2019
размер на текста:

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е подал оставка. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева.
Решението за оставката на Георгиев е постъпило в КПКОНПИ. На днешно заседание антикорупционната комисия е разгледала заявлението му и предлага НС да приеме оставката му, както съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева. Предсрочното освобождаване на Пламен Георгиев влезе в дневния ред на парламента като допълнителна точка.
Припомняме, председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев излезе в отпуск преди повече от три месеца, след като главният прокурор Сотир Цацаров взе под особен надзор разследването на скандала с имотите на властта, в това число и с терасата към апартамента на Пламен Георгиев. Прокуратурата и НАП започнаха проверки през април срещу него заради терасата му от 186 кв. м, която той не е декларирал, въпреки че е вписана в нотариалния му акт. В края на май той обяви, че удължава отпуска си до средата на юни, тъй като проверките не са приключили.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети