Франция призова Русия да освободи Навални и още 1400 арестанти

DenNews.bg
30.07.2019
размер на текста:

Франция призова за бързо освобождаване на близо 1400-те задържани по време на протеста в Москва, както и на опозиционния лидер Алексей Навални.
Френските власти призоваха администрацията на президента Владимир Путин да спазва свободата на словото и събиранията. "Франция призовава за бързото им освобождаване и изразява дълбока загриженост за тези скорошни неблагоприятни събития", заявиха от френското външно министерство.
Вчера стана ясно, че Навални е бил изписан от московската болница, където беше лекуван от неизяснен здравен проблем, и върнат в затвора под стража. Лекарката на Навални изрази съмнения, че той може да е станал жертва на химическо отравяне. Държавни медии съобщиха, че опозиционният лидер може да е получил обрив като алергична реакция, но Василиева, каза, че той никога не е имал алергии. Адвокатката на Навални Олга Михайлова пък директно заяви пред репортери пред болницата, че клиентът ѝ е бил отровен с неустановено химическо вещество.

Управляващите отговориха с полицейско насилие на гражданските протести срещу изключването на опозиционни кандидати от изборите за градски парламент в Москва, които се проведоха в събота.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети