Закопчаха трафиканти на мигранти, докато купонясват

DenNews.bg
29.07.2019
размер на текста:

Група за трафик на мигранти е задържана, докато част от членовете й купонясвали на остров в река Дунав. Операцията е проведена от ГДБОП и Специализираната прокуратура.
"В района на Витиня е задържан лек автомобил, в който има 9 мигранти - три от тях са деца, три са жени и трима са възрастни мъже. 7 от тях са с иракски произход, двама са иранци. На остров на река Дунав е задържана и част от самата група, която по това време имала банкет. За задържането й са използвани и катери на ГД "Гранична полиция", обясни Гешев, цитиран от "Фокус".
"Важно е да се отбележи, че тази група е поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско управление във Видин преди няколко месеца. Тогава бяха задържани двама от евентуалните извършители, които към момента са в следствения арест в град Видин. Тогава разполагахме с информация, че този палеж е поръчан от лидера на групата, която беше задържана днес", допълни още той.
Гешев уточни, че мигрантите са превеждани през територията на страната, настанявани са във Видин и с моторни лодки са прехвърляни отвъд Дунав в рамките на няколко минути, след което са били поемани от румънски трафиканти.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети