Алергичната реакция на Навални всъщност може да е отравяне

DenNews.bg
29.07.2019
размер на текста:

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който бе хоспитализиран в неделя сутринта -по официални данни със силна алергична реакция, всъщност може да е със симптоми на отравяне. Това смята един от лекарите му, пише "Гардиън".
На 25 юли Симоновският съд в Москва определи пореден 30-дневен арест за Навални. Причината е неспазване на изискванията за организиране на протест.
В събота властите задържаха повече от 1300 души на демонстрация, организирана във връзка с отказа на властите да регистрират независими кандидати за местните избори в Москва през септември.
Няма признаци животът на Навални да е под непосредствена опасност и лекар в болницата, където е настанен, съобщи, че състоянието му се е подобрило в неделя вечерта, но новината около здравословното му състояние бие тревога в страна, където опозиционният политик Борис Немцов беше застрелян до Кремъл през 2015 г.
Анастасия Василиева, един от лекарите на Навални, писа във "Фейсбук" в неделя вечерта, че тя и колега са посетили опозиционера в болница. Но първоначално им е бил отказан достъп. Тя поясни, че симптомите включват подуване на лицето, сърбеж и обрив.
Специалистът по очни болести, който лекува Навални, след като беше залят със зелена боя от прокремълски активист при атака през 2017 г., при която временно изгуби зрението си с едното око, коментира, че е ясно, че Навални не е получил алергична реакция, а е в "резултат на вредното въздействие на неопределени химични субстанции".
"Не можем да изключим токсично поражение по кожата от химикали, причинени от "трети човек", пише лекарят. Тя призова болницата незабавно да осигури подходяща медицинска грижа за Навални.
В неделя вечерта лекар в болницата, Елдар Казахмедов, коментира пред Интерфакс, че той вярва, че Навални е получил алергична реакция, макар че не може да каже каква точно.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети