Издирват двама тийнейджъри серийни убийци с мащабна операция в Канада

DenNews.bg
26.07.2019
размер на текста:

Канадската полиция организира мащабно издирване на двама тийнейджъри, заподозрени за серийни убийства.
19-годишният Кам Маклауд и 18-годишният Брайър Шмегелски са търсени за убийствата на австралиеца Лукас Фаулър и американската му приятелка Чийна Дийз. Двамата също са обвинени в убийството на трето лице, идентифицирано от полицията като Леонард Дайк, уточнява БГНЕС.
Всички жертви са били открити в северната част на Британска Колумбия по-рано този месец, но заподозрените вече са проследявани в три провинции и на стотици километри от северния град Манитоба, съобщи полицията.
Кралската канадска полиция е изпратила "значително количество ресурси" в района на Гилам, включително кучета за проследяване, наблюдение на въздуха, екипи за спешно реагиране и преговарящи при кризи психолози, каза говорителката Джули Куршайн.
"Ние вярваме, че те все още са в района", каза Куршайн, като се позова на две отделни наблюдения на заподозрените в района на Гилам. В интервю за канадската преса бащата на един от издирваните – Брайър Шмегелски, каза, че синът му е бил "дълбоко объркан и иска болката му да свърши". "Той е на самоубийствена мисия ... ще бъде мъртъв днес или утре", каза Алън Шмегелски за сина си, обяснявайки, че Брайър никога не се е възстановил емоционално от развода на родителите си през 2005 година.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети