Днес и утре се подават заявления за трети етап на класирането за прием в осми клас

DenNews.bg
24.07.2019
размер на текста:

Днес и утре, 24-и и 25-и юли, се подават заявления за участие в трети етап на класиране за прием в осми клас. Свободните места за трети етап на класиране са обявени на сайта на РУО - Кюстендил и в училищата-гнезда, определени за подаване на заявления за трети етап на класиране.


ВИЖТЕ СВОБОДНИТЕ МЕСТА ЗА ТРЕТИ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕ В ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ ТУК

 

Важно е да знаете:

Учениците, които не са приети на първо и второ класиране или не са участвали досега в класирането, могат да подадат заявление за участие в трето класиране през платформата https://priem.mon.bg/ чрез входящ номер и уникален за всеки ученик код за достъп, които са изписани в служебната бележка за явяване на изпитите.

Учениците, които са се записали на първо или второ класиране в училищата, в които са приети, но имат желание да участват за свободните места на трето класиране, следва да изтеглят оригиналните си документи от училището, където са записани. С оригиналите на документите могат да подадат заявление за участие в трето класиране, но само в училищата-гнезда. Не могат самостоятелно да подадат заявление за участие в трето класиране през платформата. При изтегляне на документите, учениците не запазват местата си, на които са били приети!

За третото класиране се обявяват само незаетите места останали след втори етап на класиране. В заявлението могат да се подреждат само паралелките, в които има свободни места, в ред по избор на заявяващия.
Училищата-гнезда, в които ученикът може да подаде заявление за кандидатстване за област Кюстендил са ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил (ул. „Гладстон” № 2) и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница (ул. „Орлинска” № 13). Заявлението се подава еднократно и ако бъде подадено онлайн от ученика, не може да се подаде отново в училище-гнездо.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети