39-годишна ромка от Дупница удари рекорда с 13-то дете и 20 години непрекъснат отпуск по майчинство

DenNews.bg
23.07.2019
размер на текста:

 39-годишна дупничанка удари рекорда, като роди 13-то си дете. Зоя Маврова отбеляза и друго постижение вчера- тя вече цели 20 години без прекъсване е в отпуск по майчинство. И 13-те деца на ромката са проплакали в родилно отделение на общинската болница. Малкият юнак се появи на бял свят като 101-то бебе, проплакало в родилното отселение на общинската боллница в Дупница. За израждането му помогнаха и вещите напътствия на д-р Дима Зантина и акушерката Кръстана Лазарова. 

Първите 8 деца ромката е родила от първия си съпруг, но тъй като много я биел, тя ги оставила за осиновяване, като от най-голямата си дъщеря вече има и внуче. След като Зоя Маврова срещнала втория си съпруг, който бил много грижовен, задържала останалите 4 рожби, а сега при нея ще остане и бебе № 13. Поне така смята. Окакто живеела с втория си съпруг спестявала всяка стотинка от полагащото й се майчинство от бебета № 9, 10, 11 и 12, а сега на картата й ще постъпвта пари и раждането на бебе № 13. 

Първото си дете Зоя Маврова е родила, когато била на 20 години, а пред екипа на DenNews.bg тя сподели, че твърдо е решила вече да си постави спирала и да приключи с непрестанните си забременявания, защото вече се чувствала страшно изтощена.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети