Спортната комисия на Калифорния върна лиценза на Кубрат Пулев

DenNews.bg
23.07.2019
размер на текста:

Спортната комисия на Калифорния върна лиценза Кубрат Пулев, отнет му заради целувката, която боксьорът лепна на Джейн Суши по време на интервю.
Спортната комисия премахна забраната Кобрата да се боксира професионално на територията на щата, след като Пулев говори пред нея без помощта на преводач и успя да убеди членовете, че курсът, който е преминал му е помогнал да осъзнае грешката, която е допуснал.
Боксовият лиценз на Кобрата е възстановен с пълно единодушие от 6:0 гласа на членовете на комисията.
Припомняме, че санкцията бе наложена на Пулев след непредвидена целувка по устата на репортерката Дженифър Равало, непосредствено след мача му с румънеца Богдан Дину в САЩ.
Известната още като Джени Суши репортерка и нейната адвокатка Глория Олред също присъстваха на събирането на комисията.
Те се опитаха с дълги изявления да убедят журито, че трябва допълнително наказание да бъде наложено на българина, но комисията бе категорична.
Кубрат премина успешно обучителен курс срещу сексуален тормоз и както той, така и ръководителите смятат, че българинът е осъзнал грешката си.
Пулев бе подтикнат да говори на английски без преводач, но в крайна сметка се справи успешно, описвайки начина по който се случва и как този курс го е променил.
Така вече боксьорът в тежка категория може спокойно да мисли за следващия си мач, а казусът със Суши официално е приключен.
Ето какво каза родният боксьор пред комисията:
"Първо, искам да кажа, че още веднъж се извинявам за целувката. Много съжалявам за тази целувка. Искам да кажа още на г-ца Ревало, че моля за прошка, защото беше моя грешка. Минах през много уроци и имах много време да осмисля грешката си. Знаех, че е грешка, още докато го правя, но сега съм сигурен, че е грешка и няма да се повтори никога повече. Преминах през курса, учителят ми обясняваше нещата, гледах много филми, които бяха лесни за разбиране. Не беше нищо трудно за осъзнаване и беше много интересно за мен.
Научих, че трябва да имам повече респект към жените, това е моето заключение. Научих, че не само аз, а и всички хора, трябва да знаят това. Сигурен съм, че някои хора просто не знаят, защото не се говори по тази тема. Знаех, че е грешка още тогава, но бях много емоционален и исках да споделя победата си, не беше сексуално.
Бях на срещи с много жени, много професори, беше много интересно. На срещите им казвах, че в света се нуждаем от повече обяснения по темата и да бъдат хората запознати с тази тема. С удоволствие бих записал видео обръщение, което да бъде част от вашата кампания и да се качи на сайта ви. Мога да бъда лице, щом е за добра кампания. Жените имат нужда да виждат, че някои разпознаваеми лица говорят открито по тази тема с цел да им помогнат.
Няма проблем и да публикувам в социалните мрежи на български по тази тема, не само на английски. Но моите фенове ме разбират, защото и в България говоря много по въпроса. Смятам, че целият свят трябва да се образова по темата".

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети