Заради опасност от пожари Волво изтеглят половин милион коли

DenNews.bg
23.07.2019
размер на текста:

Волво изтегля почти 70 000 автомобила във Великобритания заради риска от пожари в двигателя, предаде БГНЕС, позовавайки се на британския вестник The Times, който цитира изявление от автомобилната компания.
Шведският производител, който е собственост на китайската група Geely, заяви, че повече от 500 000 от най-популярните му модели ще бъдат изтеглени в световен мащаб, след като са идентифицирали проблема.
От Волво заявяват, че ще се свържат с всички засегнати клиенти. Автомобилите, които ще бъдат изтеглени, са произведени през последните 5 години и разполагат с двулитров четирицилиндров дизелов двигател. Засегнатите модели са S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 и XC90.
В изявлението се казва следното: "Установихме, че в много редки случаи пластмасовият капак на всмукателния колектор на двигателя може да се разтопи и да се деформира в някои автомобилни модели за 2014-2019 г. с четирицилиндрови дизелови двигатели. В най-екстремни случаи е възможно да възникне пожар в двигателния отсек. Проблемът засяга 69 616 автомобила във Великобритания“.
"Ние поемаме пълна отговорност да гарантираме най-високите стандарти за качество и безопасност на нашите автомобили. Ние ще направим всичко възможно, за да извършим това действие без излишни неудобства за нашите клиенти", добавят от компанията.
Този ход вероятно ще струва на компанията десетки милиони.
Най-голямото в историята на автомобилостроенето изтегляне на автомобили е през 1980 година, когато Форд е принуден да спре повече от 20 милиона превозни средства, след като дефект в трансмисията причини хиляди инциденти.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети