Откриха новия площад на село Джерман

DenNews.bg
22.07.2019
размер на текста:

Дупнишкото село Джерман посрещна празника си, 20 юли, с невиждана от десетилетия придобивка-новоизграден площад с детска площадка, зелени площи, пейки за отдих, чешма и паркинг.
След водосвет за здраве лентата на новия площад, който бе изграден за малко повече от месец, прерязаха кметът на Дупница Методи Чимев и кметът на селото Ангел Цветков.
Сред гостите на празника бяха зам.-кметът Крум Милев, председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров, кметове и кметски наместници на села от общината.
Припомняме, че Чимев и Цветков удариха първа копка на строежа на новия площад на 3 юни. Ремонтът е на стойност 150 000 лева от общинския бюджет.
Припомняме още, че в момента тече изграждането на новото кметство в селото за около 66 хиляди лева. То ще бъде разположено на втория етаж на масивна сграда в центъра на Джерман. Предвидено е обособяване на приемна за жителите, кабинет на кмета, кабинет за секретаря, както и заседателна зала, която да се ползва за събрания и местни цели. Средствата за ремонта са заложени в списъка с капиталови разходи на Община Дупница за тази година.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети