Оправдаха лекаря от Пловдив, убил крадец в гаража си

DenNews.bg
19.07.2019
размер на текста:

 Пловдивски окръжен съд призна за невинен д-р Иван Димитров за убийството на Георги Джевизов - Плъха. Лекарят обаче получи условна присъда от 2 г. и 3 месеца по другото обвинение- за притежание на незаконно оръжие.
Съдът отказа да уважи частните искове на роднините на Джевизов, които бяха на стойност 300 хиляди лева. За сметка на д-р Димитров са само разноските по делото.
След като чу решението на съда, майката на Плъха - Златка се нахвърли с обиди срещу съда.
"Ще ви махна всички! Ако беше вашето дете!" попита тя. Майката започна да кълне наред целия съдебен състав и едва бе арестувана от съдебната охрана в залата.
На 1 март миналата година криминално проявеният Джевизов от "Столипиново" решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив. Към 1,30 ч. обвиняемият взел незаконно притежаван пистолет, зареден с патрони, за които също нямал разрешително, и се насочил към гаража. Там се намирал и Жоро Плъха, който бил приготвил различни предмети за изнасяне в найлонови торби. Преди да произведе изстрел, докторът твърди, че бил нападнат от крадеца с нож.
"Абсолютен прецедент. За 40- годишната си практика в съда, за първи път ставам свидетел на оправдателна присъда на класическо убийство", заяви адвокатът на близките на Джевизов- Красимир Елдъров.
Д-р Димитров и адвокатът му Георги Кутрянски заявиха, че ще говорят едва след произнасянето на последната инстанция. Присъдата може да бъде обжалвана. Прокуратурата и адв. Елдъров заявиха, че ще обжалват.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети