33 са вече жертвите на пожара в анимационно студио в Япония

DenNews.bg
19.07.2019
размер на текста:

Най-малко 33 са жертвите на вчерашния умишлен пожар в анимационно студио в японския град Киото.
Първоначално бе съобщено за един загинал, след това бяха открити десет тела. За съжаление броят на загиналите 24 часа след палежа е 33 души.
Скоро след избухване на пожара полицията е установила, че 41-годишен мъж е влязъл в студиото, разлял запалителна течност и след това я запалил. Заподозреният е задържан и е бил откаран в болница с тежки наранявания. Полицията е открила и ножове на мястото, казват местните медии. Общественият оператор NHK каза, че подпалвачът е бил чут да крещи "Умрете!”, докато подпалвал сградата. Връзката на заподозрения с компанията е неясна, но той твърди, че тя му откраднала художествено произведение - роман. Според съобщения задържаният подпалвач не е бивш служител, но очевидци твърдят, че той е бил много ядосан на анимационното студио.
Японският премиер Шинзо Абе каза, че инцидентът е "твърде ужасен за да бъде описан с думи." Това е един от най-тежките инциденти, взел човешки жертви в Япония след Втората световна война. Очевидци описват силна експлозия, последвана от огнен ад, който бързо е погълнал сградата. Служителят в анимационното студио Казухиро Хаяши свидетелства, че повечето от жертвите са се намирали на стълбите на последния етаж, където очевидно са пропаднали, опитвайки се да избягат. Пожарникарите заявиха, че са намерили 33 тела, два на първия етаж, 11 на втория етаж и 20 на стълбите от третия до последния етаж. Около 36 души са в болница, някои в критично състояние. Около 70 души са били в сградата, когато пожарът е започнал.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети