Днес изтича срокът за подаване на заявления за явяване на есенните матури

DenNews.bg
12.07.2019
размер на текста:

Днес, 12 юли, изтича срокът за подаване на заявления за допускане до държавни зрелостни изпити (ДЗИ) за сесия август-септември 2019 г. Зрелостниците подават заявленията до директора на училището, в което са се обучавали.
Лица, които са придобили правото да полагат зрелостни изпити през минали учебни години, но не са ги положили успешно, подават заявлението до директора на училището, в което са се обучавали, а в случаите, когато то е преобразувано или закрито - до Регионалното управление на образованието-Кюстендил. Лицата, желаещи да положат изпит по общообразователен предмет, невключен в дипломата за средно образование подават заявлението до Регионалното управление на образованието.
Списъци с разпределението на зрелостниците по училища, сгради и зали ще бъде обявено от училищата до 23 август в училищата се обявяват. До същата дата, 23 август, зрелостниците получават от училището, в което са подали заявление, служебна бележка за допускане до ДЗИ, в която се посочват датата, часът и мястото за явяване на съответния изпит.

Матурите са насочени за:
28 август 2019 г., от 8.00 часа - ДЗИ по Български език и литература
29 август 2019 г., от 8.00 часа - Втори ДЗИ
В периода от 30 август до 4 септември 2019 г. - ДЗИ по желание на ученика
До 10 септември 2019 г. се обявяват резултатите от ДЗИ в училището и на http://rezultati.zamaturite.bg/.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети