Инцидент с влакче погуби българка в турски курорт

DenNews.bg
11.07.2019
размер на текста:

Българка е починала след инцидент с влакче в турския курорт Кушадасъ. 67-годишната Станка Стоянова е била на семейна почивка там, пише "Хасково Инфо".
Злополуката е станала миналия вторник, когато туристите били натоварени в препълнено и необезопасено влакче, което да ги превози от плажа до хотела. Разстоянието е около 2 километра. Влакчето е било пълно с правостоящи, сред които е била и Стоянова. По разказа на нейните близки, шофьорът на влакчето е влязъл с голяма скорост в един от завоите и 67-годишната Станка е изхвърчала в движение.
Жената била транспортирана в болница, където претърпяла операция заради кръвоизливи в мозъка. След три дни в лечебното заведение, въпреки усилията на медиците, българката е починала.
Близките й са поискали съдействие от управата на хотела, където били отседнали, но такава на практика им била отказана. Те потърсили помощ от консулството в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при комуникацията с лекарите в болницата и по-късно за транспортиране на тялото в България.
Семейството на Станка Стоянова е твърдо решено да съди управата на хотелския комплекс, където е станала фаталната злополука. Хасковлиите търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу турския хотел, който не е осигурил безопасността на туристите.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети