58 седмокласника не са се класирали на първи етап, закриват три паралелки в областта

DenNews.bg
11.07.2019
размер на текста:

902 седмокласника са подали заявления за първи етап на класиране за 1073 места в паралелките в област Кюстендил, 844 са класираните седмокласници, а 58 – са некласирани, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.
В област Кюстендил училищата с прием в VIII клас са 18 с утвърден държавен план-прием от 43 паралелки, в т.ч. една паралелка профил ФВС в СУ „Кл. Охридски“ - Дупница.
Поради липса на посочени желания от кандидатите и недостатъчен брой класирани със заповед на началника на РУО – Кюстендил е преустановен приема в три паралелки: една паралелка профил „Предприемачески“, СУ "Хр. Ботев" – Кочериново, една паралелка „Машини и системи с ЦПУ/Изолации в строителството“, ПТГ "Джон Атанасов" – Кюстендил и една паралелка „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“, ПГТ "Никола Йонков Вапцаров" – Кюстендил.

Резултатите от първия етап на класирането за училища с профилирани паралелки и за част от професии с прием в VIII клас могат да се проверят на сайта: https://priem.mon.bg. Списъци по входящ номер с класираните за паралелките от област Кюстендил и некласираните седмокласници са обявени и в училищата-гнезда ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница.
До 16 юли 2019 г. учениците класирани на I-ви етап на класиране за прием в VIII клас за учебната 2019/2020 година трябва да се запишат в училището, в което са приети или там да подадат заявление за участие във втори етап на класиране. Учениците класирани по първо желание трябва да се запишат в училището, в което са приети. Ако не се запишат в посочения срок не запазват мястото си и могат да подават заявление за участие в Трети етап на класиране само за паралелките със свободни места. В заявлението за втори етап на класиране учениците не могат да променят и пренареждат желанията си. Във II-ри етап на класиране тези ученици се класират на мястото си от I-ви етап или по по-предно свое желание. Некласираните на I-ви етап ученици не подават заявление за II-ри етап на класиране, те автоматично участват в това класиране.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети